Met de Hoed de Wereld Rond - 2013

'Wereld in Perspectief'

Dit was het thema voor de afsluiting van de hoedenwedstrijdserie ‘Werelddelen’.

Hoe zie jij de wereld?

Bekijk je de wereld door een donkere bril of door een gekleurde bril? Sta je midden in de wereld of kijk je vanaf de zijlijn? Leef je vooral in je eigen wereld of zie je een groter geheel?

Een kleine vijftig hoedenontwerpers heeft nagedacht over deze vragen en zich laten inspireren tot een origineel ontwerp voor de NHV hoedenwedstrijd 2013.

De winnende ontwerpen

Op zaterdag 16 november 2013 heeft in de Kunstuitleen in Rotterdam de openingsshow plaatsgevonden van al deze unieke wedstrijdcreaties. Na afloop van de wervelende show maakte de vakkundige jury de tien genomineerden en de winnaar bekend van de NHV Vakprijs 2013.

Genomineerde ontwerpen

genomineerden-2013-01genomineerden-2013-02

Linkerfoto, van links naar rechts: Hotsche Lunter Haagsma, Meta Leefkens, Yvonne van den Bovenkamp, Emmy Jaarsma en Marcella de Bruijne.
Rechterfoto, van links naar rechts: Elly Stemerdink, Dini de Leeuw, Liesbeth van Well, Maike de Vries en Rolien Korstjens.

De winnaars

Uit deze tien nominaties zijn de drie winnende ontwerpen gekozen. Marcella de Bruijne is met haar ontwerp 'Geen schaduw zonder licht' eerste geworden en daarmee tevens winnaar van de NHV Vakprijs 2013.
De tweede prijs is gewonnen door Meta Leefkens met haar creatie 'Verschrikking' en de derde prijs door Liesbeth van Well met haar ontwerp 'It is all about people'.

winnaars-2013

Van links naar rechts: Liesbeth van Well, Meta Leefkens en Marcella de Bruijne.

Expositie

hoedenwedstrijd-2013-001Ben je niet bij de openingsshow geweest en wil je toch nog graag alle ontwerpen bekijken? Tot en met 14 december worden alle ingezonden modellen voor de Hoedenshow 2013 geexposeerd in de Kunstuitleen in Rotterdam.

Kunstuitleen Rotterdam
Nieuwe Binnenweg 75
3014 GE Rotterdam

De Kunstuitleen ligt vlak bij het Museumkwartier en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (neem vanaf station Rotterdam CS tram lijn 4 - richting Spangen - en stap uit bij halte Bloemkwekersstraat).

Bekijk eerdere inzendingen

Nieuwsgierig naar alle creaties van de deelnemende ontwerpers? Bekijk alle inzendingen in de fotogalerie.