NHV Hoedenwedstrijd 2016

Klassiek, Cocktail of Trendy?

hoedenwedstrijd 2016 thema

De jaarlijkse NHV Hoedenwedstrijd had dit jaar een net iets ander tintje. Deze keer was er geen thema, maar een opdracht: ontwerp een hoed bij één van de drie vooraf geselecteerde outfits: Klassiek - Cocktail - Trendy.

Op zaterdag 21 mei heeft bij Voorwinden in 's-Gravendeel de openingsshow plaatsgevonden van de NHV Hoedenwedstrijd 2016. Alle ontwerpen die gemaakt zijn voor de wedstrijd, werden hier voor de eerste keer getoond én beoordeeld. Na afloop van de show zijn de winnaars bekend gemaakt door de jury.
Nieuwsgierig naar de creaties van de deelnemende ontwerpers? Bekijk alle inzendingen in de fotogalerie.

De winnende ontwerpen

Winnaars

Een jaarlijks wisselende vakjury bepaalt uit de inzendingen op basis van originaliteit, design en hoedenvakmanschap een selectie van 10 genomineerde hoeden, waaruit vervolgens het winnende ontwerp wordt gekozen.

winnaars 2016 01De winnaar heeft naast de Zilveren Hoedenspeld € 225 aan tegoedbonnen voor materialen ontvangen.
De tweede prijs ontving € 150 aan tegoedbonnen en de derde prijs een tegoedbon van € 75.

De tegoedbonnen zijn beschikbaar gesteld door Allforhats, Pierre & Pierre Millinery Supplies, Plooij Hats & Materials en De Vroey Hats & Millinery Supplies.

winnaars 2016 02winnaars 2016 03

Boven: ontwerp van Piet van Manen (1e prijs)
Onder: van links naar rechts - Maria Etkind (2e prijs), Elly Stemerdink (3e prijs)

wedstrijd 2016 jury

Juryleden

De jury bestond dit jaar uit hoedenontwerper Marga van der Bos, docent geschiedenis drs. Pieter Dupont, kledingontwerper Jan Grinwis en eigenaresse van Voorwinden Modemall Elly Voorwinden.

Publieksprijs

De jury heeft inmiddels haar oordeel uitgebracht, nu is het jouw beurt om mee te beslissen wat de mooist gemaakte creatie van deze wedstrijd was.
Alle wedstrijdhoeden zijn van 21 mei t/m 12 juni 2016 te zien bij Voorwinden, Smidsweg 5-7 in 's-Gravendeel.
Bezoekers van de expositie kunnen ter plekke een stem uitbrengen op hun favoriete model.

Stem ook!
Ben je niet aanwezig geweest bij de openingsshow en heb je geen gelegenheid om de expositie bij Voorwinden te bezoeken? Laat via Facebook weten welk model het mooiste was door op de NHV Facebookpagina een 'like' uit te brengen op een of meerdere favoriete ontwerpen.
Stemmen kan tot en met 12 juni 2016. Aan de tien ontwerpen die aan het eind van die dag de meeste stemmen hebben ontvangen op Facebook, worden punten toegekend. De hoed met de meeste stemmen krijgt 10 punten, nummer twee 9 punten, enz. Hetzelfde geldt voor de stemmen die uitgebracht worden bij de expositie bij Voorwinden. De punten van Facebook en de punten van de expositie bij Voorwinden worden bij elkaar opgeteld, waarna wordt bepaald welke hoed de meeste punten heeft verzameld.
De winnaar van de Publieksprijs wordt in nummer 55 van Hatlines bekend gemaakt. De prijs zelf zal tijdens de Landelijke Hoedendag op 5 november 2016 worden uitgereikt.

Locatie expositie
Voorwinden Modemall