NHV Hoedenwedstrijd 2018

De Vliegende Hollander

Voor de NHV Hoedenwedstrijd 2018 is wederom voor een opdracht gekozen met een NHV-wedstrijdblok!
Speciaal voor de NHV Hoedenwedstrijd 2018 heeft Van der Broek Hoedenmallen uit Schinnen een hoedenblok ontworpen. Eenvoudig van vorm, maar daardoor juist op een heleboel verschillende manieren toe te passen!

wedstrijd 2018 blokDe opdracht is om met dit blok (afmetingen: lengte 15 cm, breedte 12 cm en hoogte 8 cm) als basis, voor het thema ‘De Vliegende Hollander’ een origineel en sprekend ontwerp te maken. De vorm(en) die je met het blok maakt mag je op alle mogelijke manieren aanpassen; gebruik de vorm ondersteboven, binnenstebuiten, achterstevoren, vouw het, vervorm het, knip het in stukken, gebruik het repetitief, etc.
Alles is mogelijk zolang in het eindresultaat maar te zien blijft dat je de vorm van het blok als uitgangspunt hebt genomen.

Deelname

Iedereen kan inschrijven voor deze wedstrijd, of je nu hobbyist, een professioneel, gevorderd of beginnend hoedenmaker bent, binnen Nederland of over de grens woont.
Een jaarlijks wisselende vakjury bepaalt uit de inzendingen op basis van originaliteit, kwaliteit en hoedenvakmanschap een selectie van 10 genomineerde hoeden, waaruit vervolgens het winnende ontwerp wordt gekozen.

Je aanmelding voor de wedstrijd dient uiterlijk 1 februari 2018 bij de organisatie ontvangen te zijn. Houd er bij je planning rekening mee dat het na je aanmelding nog een week kan duren voordat je het blok daadwerkelijk in je bezit hebt.

Je wedstrijdhoed dient uiterlijk 15 april 2018 op het aanleveradres ontvangen te zijn. Alle praktische informatie over het aanleveradres e.d. kan je vanaf 15 november 2017 nalezen op de NHV-website.

Expositie

De ingezonden ontwerpen worden in juni 2018 gepresenteerd in een openingsshow in de stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Na afloop van de show worden de winnaars van de ontwerpwedstrijd bekend gemaakt. De wedstrijdhoeden zullen na de openingsshow enkele weken te bezichtigen blijven in de schouwburg. Nadere informatie hierover volgt begin volgend jaar.

De kosten voor deelname bedragen voor leden € 75 en voor niet-leden € 100.
Deze prijs is inclusief deelname, het wedstrijdblok en de verzendkosten voor toezending van het blok. Deelnemers hebben daarnaast gratis toegang tot de openingsshow in de stadsschouwburg in Leeuwarden en ontvangen na afloop van de show een fotoboek met alle ingezonden ontwerpen.

Het wedstrijdblok dat je ontvangt blijft je eigendom. Dankzij sponsoring van Van der Broek Hoedenmallen kan je deze keer dus niet alleen deelnemen aan de NHV Hoedenwedstrijd en aanwezig zijn bij de openingsshow, maar krijg je daarnaast voor een kleine meerprijs ook een prachtig professioneel hoedenblok in je bezit!

Aanleveren inzending

Voor alle deelnemers geldt: je wedstrijdhoed dient uiterlijk 15 april 2018 op het aanleveradres ontvangen te zijn. Stuur zowel per e-mail als per post (in de doos van je wedstrijdhoed) de volgende informatie mee:

• Een foto van je hoed op het hoofd van een pop of persoon
  • Een etiket met het adres waarnaar de hoed retour moet worden gezonden
  • Een postretourzegel
  • Toelichting over de gebruikte materialen en je inspiratie

Aanleveradres
p/a NHV
Jozef Israëlsplein 8
2596 AS Den Haag

Heb je na het lezen van de wedstrijdvoorwaarden en het inschrijfformulier nog vragen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Over Hoedenmallen Van der Broek

Meer information deze blokkenmaker kan je lezen in de komende editie van het NHV-magazine Hatlines (eind december 2017). Of bezoek hun website www.hoedenmallen.nl

Bekijk eerdere inzendingen

Nieuwsgierig naar de creaties van deelnemende ontwerpers? Bekijk alle inzendingen van de afgelopen jaren in de fotogalerie.