NHV Hoedenwedstrijd 2018

De Vliegende Hollander

wedstrijd 2018Speciaal voor de NHV Hoedenwedstrijd 2018 heeft Van der Broek Hoedenmallen uit Schinnen een hoedenblok ontworpen. Eenvoudig van vorm, maar daardoor juist op een heleboel verschillende manieren toe te passen!

De opdracht was om met het blok als basis een origineel en sprekend ontwerp te maken. De vorm(en) die met het blok gemaakt werden, mochten op alle mogelijke manieren worden aangepast; de vorm mocht ondersteboven/binnenstebuiten/achterstevoren, gevouwen, vervormd, in stukken geknipt, repetitief, etc. gebruikt zijn. Alles was mogelijk zolang in het eindresultaat maar te zien bleef dat de vorm van het blok als uitgangspunt was genomen.

Hoedenshow & expositie

Op zaterdag 2 juni vindt om 13.45 uur in de Stadsschouwburg ‘De Harmonie’ in Leeuwarden de openingsshow plaats van de NVH Hoedenwedstrijd 2018. Alle ontwerpen die gemaakt zijn voor de wedstrijd ‘De Vliegende Hollander’ worden hier voor de eerste keer gepresenteerd. Na afloop van de show worden de winnaars bekend gemaakt door de jury. Aansluitend zijn alle ontwerpen tot en met 24 juni te bezichtigen in De Harmonie.

Entreekaarten
Wil je bij de openingsshow aanwezig zijn? Reserveer dan een plekje via het aanmeldformulier.
De kosten zijn € 10, dit is inclusief een kopje koffie vooraf en een hapje en een drankje na afloop. Voor de deelnemers aan de wedstrijd is de toegang gratis.

Jury

De juryleden van dit jaar zijn: Petra Zijlstra (hoofd events van De Harmonie), Durkje van Nuyen (hoedenontwerpster) en Charon van Hoof (student aan de opleiding Creatief Vakman, richting hoeden maken).

Prijzen

De winnaar van de NHV Hoedenwedstrijd ontvangt de NHV Zilveren Hoedenspeld. Daarnaast ontvangen de winnaars:

1e prijs
- Tegoedbon € 300 van Artipistilos
- Tegoedbon € 200 van Plooij Hats & Materials
- Houten Art Déco kop van Van der Broek

2e prijs
- Tegoedbon € 200 van De Vroey
- Workshop naar keuze t.w.v. € 125 bij Zijdenbloem

3e prijs
- Tegoedbon € 150 van Pierre & Pierre Millinery Supplies
- Boek 'Tiara Headdresses' van Denise Innes-Spencer, British School of Millinery

Publieksprijs

Na afloop van de openingsshow is er vanaf 15.30 uur gelegenheid om alle inzendingen beter te bekijken en om via een stemformulier te laten weten wat volgens jou de beste inzending is. Kun je niet bij de openingsshow aanwezig zijn, dan bestaat de mogelijkheid om toch je stem voor de publieksprijs uit te brengen. Ga hiervoor tussen 2 en 24 juni naar NHV Facebookpagina en laat daar weten welk ontwerp volgens jou de publieksprijs zou moeten ontvangen. De winnaar van de publieksprijs wordt in september bekend gemaakt.

Aan de tien ontwerpen die aan het eind van die dag de meeste stemmen hebben ontvangen op Facebook, worden punten toegekend. De hoed met de meeste stemmen krijgt 10 punten, nummer twee 9 punten, enz. Hetzelfde geldt voor de stemmen die uitgebracht worden bij de expositie in de Stadsschouwburg. De punten van Facebook en de punten van de expositie bij de Stadsschouwburg worden bij elkaar opgeteld, waarna wordt bepaald welke hoed de meeste punten heeft verzameld.
De winnaar van de Publieksprijs wordt in nummer 63 van Hatlines bekend gemaakt. De prijs zelf zal tijdens de NHV Hoedendag op 27 oktober 2018 worden uitgereikt.

Locatie expositie

Stadsschouwburg De Harmonie
Ruiterskwartier 4
8911 BP Leeuwarden
www.harmonie.nl

Over Hoedenmallen Van der Broek

Meer information over deze blokkenmaker uit Schinnen kan je lezen in editie 60 van het NHV-magazine Hatlines. Of bezoek hun website www.hoedenmallen.nl.

Bekijk eerdere inzendingen

Nieuwsgierig naar de creaties van alle deelnemende ontwerpers? Bekijk alle inzendingen van de afgelopen jaren in de fotogalerie.