NHV Hoedenwedstrijd 2017

Unlock je blok!

Voor de NHV Hoedenwedstrijd 2017 was wederom voor een afwijkend thema gekozen: maak een ontwerp met het NHV wedstrijdblok!

Speciaal voor de NHV Hoedenwedstrijd 2017 had Guy Morse-Brown een hoedenblok ontworpen. Het blok was eenvoudig van vorm, maar daardoor juist op een heleboel verschillende manieren toe te passen!

De opdracht was om met het blok als basis een origineel en sprekend ontwerp te maken. De vorm(en) die met het blok gemaakt werden, mochten op alle mogelijke manieren worden aangepast; de vorm mocht ondersteboven/binnenstebuiten/achterstevoren, gevouwen, vervormd, in stukken geknipt, repetitief, etc. gebruikt zijn. Alles was mogelijk zolang in het eindresultaat maar te zien bleef dat de vorm van het blok als uitgangspunt was genomen.

De winnende ontwerpen

Op zaterdag 10 juni 2017 heeft in het CODA Museum in Apeldoorn de openingsshow plaatsgevonden waarbij alle ingezonden ontwerpen gepresenteerd zijn. Aansluitend heeft de jaarlijks wisselende vakjury uit de inzendingen, op basis van originaliteit, kwaliteit en hoedenvakmanschap, een selectie gemaakt van 10 genomineerde hoeden, waaruit vervolgens het winnende ontwerp is gekozen.

hoedenwedstrijd 2017 winnaars 01

1e Prijs
Arjan Schippers met 'Diamonds are a hat's best friend'
(bovenste foto)

2e Prijs
Meta Leefkens met 'Wink'
(foto linksonder)

3e Prijs
Céline Evrard met 'Blue night'
(foto rechtsonder)

hoedenwedstrijd 2017 winnaars 02hoedenwedstrijd 2017 winnaars 03

De winnaar van de NHV Hoedenontwerpwedstrijd heeft naast de NHV Zilveren Hoedenspeld ook een 'Hatdrop' van Bonami gewonnen, een speciale fascinatorstandaard met een hoogte van 1,60 meter.
Verder ontvingen de winnaars van de 1e, 2e en 3e prijs tegoedbonnen voor materialen. Deze zijn beschikbaar gesteld door Judith M, Pierre & Pierre Millinery Supplies, Plooij Hats & Materials en De Vroey Hats & Millinery Supplies.

Jury

hoedenwedstrijd 2017 jury 02De juryleden van dit jaar waren de Belgische hoedenontwerper Els Robberechts, CODA directeur Carin Reinders en Leonie Kooke, student aan de opleiding Hoeden maken van het SintLucas College.

Publieksprijs

De jury heeft inmiddels haar oordeel uitgebracht, nu is het jouw beurt om mee te beslissen wat de mooist gemaakte creatie van deze wedstrijd was. De wedstrijdhoeden zijn nog tot 9 juli te bezichtigen in het CODA Museum, waar bezoekers ter plekke een stem kunnen uitbrengen op hun favoriete model.

Stem ook!
Ben je niet aanwezig geweest bij de openingsshow en heb je geen gelegenheid om de expositie in het CODA Museum te bezoeken? Laat via Facebook weten welk model het mooiste was door op de NHV Facebookpagina een 'like' uit te brengen op een of meerdere favoriete ontwerpen.
Stemmen kan tot en met 9 juli 2017 Aan de tien ontwerpen die aan het eind van die dag de meeste stemmen hebben ontvangen op Facebook, worden punten toegekend. De hoed met de meeste stemmen krijgt 10 punten, nummer twee 9 punten, enz. Hetzelfde geldt voor de stemmen die uitgebracht worden bij de expositie in het CODA Museum. De punten van Facebook en de punten van de expositie bij Voorwinden worden bij elkaar opgeteld, waarna wordt bepaald welke hoed de meeste punten heeft verzameld.
De winnaar van de Publieksprijs wordt in nummer 59 van Hatlines bekend gemaakt. De prijs zelf zal tijdens de Landelijke Hoedendag op 4 november 2017 worden uitgereikt.

Locatie expositie

CODA Museum Apeldoorn
Vosselmanstraat 299
7311 CL Apeldoorn
www.coda-apeldoorn.nl

Over Guy Morse-Brown

Meer information over deze gerenommeerde blokkenmaker uit Engeland kan je lezen in een artikel over Guy Morse-Brown in editie 54 van het NHV-magazine Hatlines. Of bezoek hun website www.hatblocks.co.uk.

Bekijk eerdere inzendingen

Nieuwsgierig naar de creaties van alle deelnemende ontwerpers? Bekijk alle inzendingen van de afgelopen jaren in de fotogalerie.