Hoedenwedstrijd

Internationale jaarlijkse wedstrijd & expositie

De hoedenwedstrijd krijgt steeds meer belangstelling in binnen- en buitenland en heeft in zeer korte tijd een goede reputatie opgebouwd. Deden eerst vanuit het buitenland alleen Belgische leden mee, in de afgelopen jaren mochten we ook Duitse, Engelse, Australische, Noorse, Franse en Amerikaanse en Canadese deelnemers verwelkomen.

Iedereen mag voor de NHV hoedenwedstrijd/expositie inschrijven, van gerenommeerde hoedenontwerpers tot gedreven éénmalige hobbyisten. Het onderwerp laat steeds veel ruimte voor de fantasie van de maker. Dit is duidelijk zichtbaar in de grote diversiteit én de hoge kwaliteit van de inzendingen.

Maximaal 50 hoeden kunnen uiteindelijk deelnemen aan de openingshoedenshow en de drie weken durende expositie die bij deze wedstrijd horen. Een jaarlijks wisselende vakjury bepaalt uit de inzendingen op basis van originaliteit, kwaliteit en hoedenvakmanschap de selectie, waaruit vervolgens het winnende ontwerp wordt gekozen. Het publiek kan stemmen op haar eigen favoriete hoed.

NHV Vakjury prijs

1e prijs - NHV 'De Zilveren Hoedenspeld' en tegoedbonnen voor materialen
2e prijs - Tegoedbonnen voor materialen
3e prijs - Tegoedbonnen voor materialen

NHV Publieksprijs

1e prijs - Workshop

Editie 2020

Voor de NHV Hoedenwedstrijd 2020 is gekozen voor het thema 'Hemelse Hoeden'.

Editie 2019

Het thema van de hoedenwedstrijd van 2019 was 'City Styles'. Op 1 juni 2019 heeft bij Jansen-Noy in Sevenum de openingsshow van alle inzendingen plaatsgevonden.

NHV hoedenshow 2019 01

1e Prijs
Arjan Schippers met 'Millefiori'
(bovenste foto)

2e Prijs
Antje Lücke met 'Streets of London'
(foto linksonder)

3e Prijs
Mirjam de Rijke met 'Cognac'
(foto rechtsonder)

NHV hoedenshow 2019 02NHV hoedenshow 2019 03

Nieuwsgierig naar nog meer creaties van deelnemende ontwerpers? Bekijk inzendingen van de afgelopen jaren in de fotogalerie.