Hoedenwedstrijd

Internationale jaarlijkse wedstrijd & expositie

De hoedenwedstrijd krijgt steeds meer belangstelling in binnen- en buitenland en heeft in zeer korte tijd een goede reputatie opgebouwd. Deden eerst Belgische leden mee, afgelopen jaren mochten we ook Duitse, Engelse, Australische, Noorse, Franse en Amerikaanse deelnemers verwelkomen.

Iedereen mag voor de NHV hoedenwedstrijd/expositie inschrijven, van gerenommeerde hoedenontwerpers tot gedreven éénmalige hobbyisten. Het onderwerp laat steeds veel ruimte voor de fantasie van de maker. Dit is duidelijk zichtbaar in de grote diversiteit én de hoge kwaliteit van de inzendingen.

Maximaal 50 hoeden kunnen uiteindelijk deelnemen aan de openingshoedenshow en de drie weken durende expositie die bij deze wedstrijd horen. Een jaarlijks wisselende vakjury bepaalt uit de inzendingen op basis van originaliteit, kwaliteit en hoedenvakmanschap de selectie, waaruit vervolgens het winnende ontwerp wordt gekozen. Het publiek kan stemmen op haar eigen favoriete hoed.

NHV Vakjury prijs

1e prijs - NHV 'De Zilveren Hoedenspeld' en tegoedbonnen voor materialen
2e prijs - Tegoedbonnen voor materialen
3e prijs - Tegoedbonnen voor materialen

NHV Publieksprijs

1e prijs - NHV hoedenbroche

Editie 2018

Voor de NHV Hoedenwedstrijd 2018 is wederom voor een opdracht gekozen met een NHV-wedstrijdblok. Speciaal voor deze editie heeft Hoedenmallen Van der Broek een hoedenblok ontworpen.

Editie 2017

Het thema van de hoedenwedstrijd van 2017 was 'Unlock je block'. Op 10 juni 2017 heeft in het CODA Museum in Apeldoorn de openingsshow van alle inzendingen plaatsgevonden.

hoedenwedstrijd 2017 winnaars 01

1e Prijs
Arjan Schippers met 'Diamonds are a hat's best friend'
(bovenste foto)

2e Prijs
Meta Leefkens met 'Wink'
(foto linksonder)

3e Prijs
Céline Evrard met 'Blue night'
(foto rechtsonder)

hoedenwedstrijd 2017 winnaars 02hoedenwedstrijd 2017 winnaars 03

Nieuwsgierig naar nog meer creaties van deelnemende ontwerpers? Bekijk alle inzendingen van de afgelopen jaren in de fotogalerie.